Sobre nosaltres

Més de 100 anys d'història que ens han convertit en referent a nivell mundial

Roca va iniciar la seva activitat el 1917 dedicant-se a la fabricació de radiadors de ferro fos per a la calefacció domèstica a la seva factoria de Gavà (Barcelona). Després dels primers radiadors de ferro fos, va complementar el seu catàleg amb la producció de calderes i el 1929 va entrar definitivament a l'espai de bany iniciant la fabricació de banyeres.

Atenta sempre als canvis de la societat relacionats amb la cultura de l'aigua, el principal recurs natural amb què treballa, Roca va assumir el 1936 el repte de produir porcellana sanitària i el 1954 va iniciar la fabricació d'aixetes.

En la dècada de 1990 el Grup va desenvolupar una primera fase d'expansió internacional, basada principalment en l'obertura de delegacions comercials i la signatura d'acords amb empreses líders en els seus mercats. A més de Portugal i França, la presència comercial va començar a estendre's per Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Marroc, Argentina, Brasil i Xina.

El punt d'inflexió en el procés d'internacionalització es va donar en 1999, amb l'adquisició del grup suís Keramik Holding Laufen, quart fabricant mundial de porcellana sanitària. La compra de Laufen va permetre al Grup consolidar la seva presència en mercats estratègics on comptava amb menys implantació, cas principalment d'Europa de l'Est, Brasil i els Estats Units.

El 2005 Roca anuncia un ambiciós pla estratègic centrat en el sector de l'espai de bany i aconsegueix el lideratge mundial de el sector en l'any 2006.

Avui dia la xarxa comercial de Roca s'estén per més de 170 països que proveeix gràcies als seus 79 plantes de producció i als més de 21.000 treballadors arreu del món.

En l'actualitat Roca segueix sent una empresa de capital íntegrament espanyol dedicada a la creació d'espais de bany, una activitat que l'ha convertit en referent a nivell global. Assolir aquesta dimensió suposa un gran orgull, gairebé tan important com, des de fa dècades, ser una de les marques més conegudes, valorades i integrades en l'imaginari de la societat espanyola.

Per donar un pas més en la seva aliança amb la societat, el 2009 es va inaugurar el Roca Barcelona Gallery, un edifici emblema per viure l'experiència de marca a què van seguir els de Madrid, Lisboa, Londres, Xangai i Beijing.

Espais per interactuar amb la cultura de l'aigua de Roca, els seus productes i els seus valors que, a més, alberguen activitats culturals, exposicions, jornades i debats relacionats amb temes com el disseny, la sostenibilitat o l'arquitectura. Esdeveniments que són en si mateixos un reflex de l'interès de Roca per seguir avançant de la mà de la societat durant molts anys més.
 

+100

anys d'història

+21.000

treballadors

+170

mercats

79

fàbriques

Roca al món

Estem presents a més de 170 mercats repartits en 5 continents. Consulta tots els països on tenim presència internacional.

Sostenibilitat

El nostre compromís amb el medi ambient ens ha portat a impulsar la Fundació We Are Water i a desenvolupar solucions sostenibles per a l'estalvi d'aigua i energia.

Disseny i innovació

Roca aposta per la innovació, present des de la mateixa concepció i disseny del producte fins a la seva producció, logística i distribució.

Concursos internacionals de disseny

Jumpthegap y One Day Design Challenge són concursos internacionals de disseny organitzats per Roca on joves dissenyadors i arquitectes de tot el món poden mostrar el seu talent i proporcionar solucions conceptuals, sostenibles i innovadores per a l'espai del bany del futur.