1917

Roca inicia la seva activitat

Roca va iniciar la seva activitat el 1917 dedicant-se a la fabricació de radiadors de ferro fos per a la calefacció domèstica a la seva factoria de Gavà (Barcelona).

1929

Producció de banyeres

Després dels primers radiadors de ferro fos, va complementar el seu catàleg amb la producció de calderes i el 1929 va entrar definitivament a l'espai del bany iniciant la fabricació de banyeres.

1936

Incursió a la porcellana sanitària

Atenta sempre als canvis de la societat relacionats amb la cultura de l'aigua, el principal recurs natural amb què treballa, Roca va assumir el 1936 el repte de produir porcellana sanitària i el 1954 va iniciar la fabricació d'aixetes

1990

Expansió internacional

A la dècada de 1990 el Grup va desenvolupar una primera fase d'expansió internacional, basada principalment en l'obertura de delegacions comercials i la signatura d'acords amb empreses líders en els seus mercats. A més de Portugal i França, la presència comercial va començar a estendre's per Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Marroc, Argentina, Brasil i Xina.

1999

Inflexió amb la internacionalització

El punt d'inflexió en el procés d'internacionalització es va donar el 1999, amb l'adquisició del grup suís Keramik Holding Laufen, quart fabricant mundial de porcellana sanitària. La compra de Laufen va permetre al Grup consolidar la seva presència en mercats estratègics on comptava amb menys implantació, cas principalment d'Europa de l'Est, Brasil i els Estats Units.

2005

Lideratge mundial

El 2005 Roca anuncia un ambiciós pla estratègic centrat en el sector de l'espai de bany i aconsegueix el lideratge mundial de el sector l'any 2006.

2009

Obertura dels Roca Galleries

Per donar un pas més en la seva aliança amb la societat, el 2009 es va inaugurar el Roca Barcelona Gallery, un edifici emblema per viure l'experiència de marca al qual van seguir els de Madrid, Lisboa, Londres, Xangai i Beijing.

2017

Celebració del centenari

Roca va celebrar el centenari de la seva fundació. El taller familiar creat fa un segle a Gavà, a prop de Barcelona, és a l'actualitat un operador global amb presència a 170 mercats i referent mundial en la creació d'espais de bany.

2019

Referent global

Avui dia la xarxa comercial de Roca s'estén per més de 170 mercats que abasteix gràcies a les seves 79 plantes de producció i als més de 21.000 treballadors arreu del món.

2021

Roca compra l'empresa alemana Sanit

Roca compra l'empresa alemana Sanit, i una participació majoritària de Royo Group, líder europeu en la fabricació de mobles de bany.